Next Media

Next Media-tutkimusohjelma (2010-2013) tähtäsi innovaatioihin mediakokemuksen, uusien liiketoimintamallien, -konseptien ja uuden teknologian hyödyntämisen alueilla. Tekesin 2012-13 rahoittaman ohjelman päätavoitteena oli uudistaa median liiketoimintaympäristö murtamalla mediasisältöjen käsitteen rajoja ja muuttamalla sisältöjen luomisen, muokkaamisen, jakamisen ja kuluttamisen tapoja.

Next Median kokonaisbudjetti oli 33,7 miljoonaa euroa, joka jakautui yritysten ja tutkimuslaitosten välillä. Aalto-yliopisto oli hankkeessa vahvasti mukana kehittämässä media-alaa ja Aalto ARTS:ista mukana oli Mediakonseptien tutkimusryhmä (MCRG).

Mediakonseptien tutkimusryhmässä kehitettiin hankkeen aikana digitaalisen julkaisemisen ja lukemisen muotoja sekä uusia liiketoimintamalleja (e-reading), paikallisjournalismia ja lukijoiden osallistamista (hyperlocal), parempaa ymmärrystä lukijoiden ja käyttäjien tarpeista ja median muuttuvista käyttötavoista (personal media day), käytettävyyttä ja ketterää kehittämistä (e-reading), työprosesseja verkossa ja digitaalisessa julkaisemisessa (crossmedia) sekä tulevaisuuden visiointia (media 2020). Kaikissa hankkeissa teimme konkreettisia kehittämishankkeita yritysten kanssa sekä akateemista tutkimusta.

Lue lisää:

Mediakonseptien tutkimusryhmän Next Media-julkaisut

Next Media -hankkeen julkaisut ja tutkimusten yhteenvedot tutkimuksesta löytyvät sivulta Nextmedia.fi  Sieltä voit myös ladata Next Median tuloslehden, jossa on tiiviisti kuvattu mitä hankkeessa saatiin aikaan.

Ota yhteyttä:
Merja Helle, mediakonseptien kehittämisen asiantuntija

merja.helle@aalto.fi

 

merja_150

Merja Helle

Mediakonseptien kehittämisen asiantuntija
merja.helle@aalto.fi
LinkedIn 
Blogi

maija_150

Maija Töyry

Mediakonseptien ja aikakauslehtityön asiantuntija
maija.toyry@gmail.com
LinkedIn
Facebook

aurora1

Aurora Airaskorpi

HARRIH_MCRG1-150x150

Harri Heikkilä

Graafisen suunnittelun ja käytettävyyden asiantuntija
Hanna_Weselius

Hanna Weselius

Valokuvan ja kuvatyöprosessien asiantuntija
hanna.weselius@aalto.fi
LinkedIn 
Blogi 

riitta_mediakonsepti_fi

Riittä Perälä

Lukijasuhteiden asiantuntija
riitta.perala@aalto.fi
LinkedIn