// Työvälineet: Johtamisen ja työprosessien kehittäminen

Oheiset työvälineet ovat vapaasti käytettävissäsi. Jokaisen välineen kohdalta löydät yhteyshenkilön, jolta saat konsultointia tarvittaessa.

Työprosessien mallintaminen

Mediakonseptien uudistaminen merkitsee myös työprosessien uudistamista. Juttujen kulun mallintaminen tuotantoprosessissa  läpivalaisee ketkä kaikki osallistuvat missäkin vaiheessa sisällön rakentamiseen ja missä on pulmakohtia.

 

Lue lisää

Työn häiriöiden analyysi

Häiriöt ovat kehittämismahdollisuuksia. Niiden systemaattinen etsiminen, syiden analysointi ja jatkuva korjaaminen säästää runsaasti työaikaa ja parantaa laatua. Häiriöt ovat usein rutiineiksi muuttuneita tapoja ratkaista usein toistuvia ongelmia, jotka ovat jo muuttuneet näkymättömäksi osaksi päivittäistä työtä.

Lue lisää

Toimituskyselyt ja –haastattelut

Työprosessien muuttaminen vaatii rehellisiä arvioita nykytilanteesta. Verkossa tehtävät kyselyt ja henkilökohtaiset täsmähaastattelut ovat siihen hyvä väline. Mikä tahansa kysely ei kuitenkaan riitä, vaan kysymysten huolellinen suunnittelu on ratkaisevaa. Hyvässä kyselyssä on myös kysymyksiä, joissa saa vapaasti kertoa omia kokemuksia. Yksityiskohtaisilla kysymyksillä päästään paremmin kiinni syihin ja seurauksiin kuin pelkillä rasti ruutuun -kysymyksillä. 

Lue lisää

Työn havainnointi

Työn havainnointi paljastaa keskeytyksiä, rutiineja ja ongelmia, jotka hidastavat tai haittaavat päivittäistä työtä. Itsehavainnoinnissa voi pitää tarkkaa työpäiväkirjaa, jossa kirjataan kaikki tapahtumat päivän mittaan eli mitä tapahtui, ketkä olivat osallisia ja paljonko aikaa kului. Havainnoinnin voi tehdä myös työtoveri tai tutkija.

Lue lisää

merja_150

Merja Helle

Mediakonseptien kehittämisen asiantuntija
merja.helle@mediakonsepti.fi
LinkedIn 
Blogi

maija_150

Maija Töyry

Mediakonseptien ja aikakauslehtityön asiantuntija
maija.toyry@mediakonsepti.fi
LinkedIn
Facebook

aurora1

Aurora Airaskorpi

HARRIH_MCRG1-150x150

Harri Heikkilä

Graafisen suunnittelun ja käytettävyyden asiantuntija
Hanna_Weselius

Hanna Weselius

Valokuvan ja kuvatyöprosessien asiantuntija
hanna.weselius@aalto.fi
LinkedIn 
Blogi 

riitta_mediakonsepti_fi

Riittä Perälä

Lukijasuhteiden asiantuntija
riitta.perala@aalto.fi
LinkedIn